Foto: TT NyhetsbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ebba Andersson utklassad tvåa i Otepää

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson gjorde ett försök att gå med i Therese Johaugs tempo i 10 km klassiskt i Otepää. Men norskan visade ruggig form i återkomsten och krossade fältet och vann med 48 sekunder.
– Det var jättekul att det räckte så långt som till pallen. Det var häftigt att kliva upp där igen, säger Ebba Andersson.

– Johaug är i en klass för sig, vi hoppades att det kanske bara skulle vara en halv minut, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Själv tonade norskan ner överlägsenheten.

– Visst är det mycket men samtidigt kan det bli snabba omkastningar. Det var en bana och ett före som passade mig. Men nästa helg kan det vara helt andra tidsskillnader. Det är inte alls givet att det blir som i dag framöver, säger Johaug.

Andersson hade en period i loppet där hon faktiskt tog in en halv sekund på den omöjliga norskan, som vunnit samtliga sex distanslopp hon kört i världscupen den här vintern, mellan 6,1 och 7,5 km.

– Det är imponerande att Johaug kan åka så fort men jag kan bara fokusera på det som jag kan göra. Förhoppningsvis är jag lite närmare nästa gång, säger Andersson.

Frågetecken för Kallas form i återkomsten

Kalla tappade betänkligt på slutet och slutade på sjätte plats efter att ha varit med och slagits om en pallplats.

– Det var tufft i dag och det fanns inte den speeden som jag hoppats på, säger Kalla som åkte sin första världscuptävling på sex veckor.

Vid den första mellantiden efter 2,5 km ledde Johaug med tio sekunder före Ebba Andersson, som startade två minuter före norskan. Kalla var där 21 sekunder efter täten som fyra.

Loppet var även ett test inför VM i Seefeld om en månad. Tisdagen den 26 februari körs 10 km klassiskt med individuell start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer