Pellegrino om sprintbanan: ”Får försöka hålla oss inom regelverket”

Uppdaterad
Publicerad

Federico Pellegrino går in i VM-sprinten som regerande världsmästare. Och han är beredd att offra mycket för att vinna även i Seefeld.

– Alla vet att sprint är är en sport full av kontakt, säger han till SVT Sport.

Ingen herråkare har någonsin vunnit två VM-guld i individuell sprint. Det ska italienaren Federico Pellegrino, som vann för två år sedan i Lahtis, ska försöka ändra på när skid-VM i Seefeld startar under torsdagen.

Men han menar att OS-mästaren Johannes Hösflot Kläbo är storfavorit till guldet.

– Han måste vinna det här racet. Han är starkast. Men om han inte är 100 procent så måste jag vara redo att slå honom, säger Pellegrino till SVT Sport.

Vann VM-genrepet

Den 28-årige italienaren vann genrepet på hemmaplan i Cogne i helgen, när många stora namn saknades. Nu är han förberedd på ett hårt race under torsdagen.

– Den är tuff på den första delen och väldigt taktisk på den andra. Det betyder att man måste ha rätt position på rätt ställe under banan. Alla vet att sprint är en sport full av kontakt och det är inte alltid de andra åkarna håller med om hur man ska åka. Vi får försöka göra vårt bästa och hålla oss inom regelverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.