Persson om Sundby: ”Tydligen skillnad på folk och folk”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Johnsrud Sundby uppfyller inte kravet på två vaccindoser.

Men han får tävla i helgens Ski Classics-tävlingar.

– Det är tydligen skillnad på folk och folk, säger svenska totalledaren Emil Persson till SVT Sport.

Med kort varsel skärptes kraven för att få delta i helgens tävlingar i italienska Sydtyrolen. För att få stå på startlinjen krävs två vaccindoser mot covid-19 i stället för enbart ett negativt PCR-test vilket var det tidigare kravet.

Norske längdåkaren Martin Johnsrud Sundby har endast tagit en vaccindos men fick under fredagen beskedet att han får ställa upp. Ett besked den regerande mästaren tillika nuvarande totalledaren Emil Persson inte är helt tillfreds med.

– De sätter tävlingsregler på två doser och sen gäller det alla förutom han. Det blir ju som att det är skillnad på folk och folk, tydligen, säger Persson.

Han fortsätter:

– Men det är bra för sporten, det ska jag inte ta ifrån honom. Det är ett bra namn och vi behöver sådana i sporten.

Är det just att det är för att det är ett stort affischnamn som gör att de gör ett undantag?

– Ja, det är inte omöjligt. Jag vet inte vad de har haft för diskussioner med för- och nackdelar där. Jag ska väl inte lägga mig i allt för mycket, säger Persson.

Hur mycket fokuserar man på det?

– Jag kan inte påverka det, jag har inget med de besluten att göra och jag får rätta mig efter det. Står han på start har jag en till motståndare.

SVT sänder från tävlingarna lördag och söndag. Se hela tv-programmet för veckan här.

KLIPP: En genomfrusen Sundby efter beskedet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.