Foto: Bildbyrån

William Poromaa triggas av utmaningen

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa har startat säsongen övertygande och har uppenbarligen tagit stora kliv till den här säsongen. 19-åringen ses som den som ska fylla luckan på herrsidan. Det är en utmaning han gärna tar sig an.

– Jag tycker att jag blir taggad av det, att känna att man kan göra skillnad i hur läget ser ut på herrsidan, säger William Poromaa till SVT Sport.

Det svenska längdlandslaget har ställt in de två nästkommande VC-tävlingarna i Davos och Dresden men i säsongsinledningen har vi hunnit fått se William Poromaas genombrott.

Efter en seger i Sverigepremiären i Bruksvallarna blev han bästa svensk i minitouren i finska Ruka i världscupspremiären. Att han tagit stora kliv till i år har han själv haft på känn länge.

Vinterstudion

– Vi åkte väldigt mycket skidor i vår jag, Jens och Frida. Och det tror jag har haft med mig in på sommaren och hösten så jag kände när vi drog igång lägren att jag hade en annan nivå än vad jag haft tidigare, säger William Poromaa.

Hyllas av flickvännen

– Jag är inte förvånad, han har varit så stark hela sommaren och hösten. Han har det där lilla extra, säger sambon och världsstjärnan Frida Karlsson.

Det är nu många som hoppas att William är den som ska fylla luckan i svensk herrskidåkning och det är en utmaning han gärna tar på sig.

– Det har känts lite så hela sommaren tycker jag, att det vara lite småsnack så. Jag försöker bara slappna av och göra jobbet, sen tycker jag att jag blir taggad av det, att känna att man kan göra skillnad i hur läget ser ut på herrsidan, säger William Poromaa.

Se hela reportaget med William Poromaa i spelaren nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet