Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ribom berätta om kaosresan: ”Jag har verkligen ingenting” Foto: Bildbyrån/TT

Ribom kan få låna kläder för att tävla: ”Har verkligen ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Efter strul med att ta sig ner till Oberhof och omstarten av världscupen har de flesta svenskarna kommit fram utan bagage.

– Alla kläder och nästan all utrustning är borta. Jag har verkligen ingenting, säger Emma Ribom till SVT Sport.

Det var en besvärlig resa för att ta sig till Oberhof i Tyskland. Inställda och ombokade flyg gjorde att vissa kom fram klockan 03.00 natten mot torsdagen medan andra sov över i München och kom fram till lunchtid i dag efter 28 timmar.

– Det har varit lite stökigare än vanligt men man får göra det bästa av situationen, säger Ribom som varit i Oberhof och shoppat kläder under dagen. Som tur är har skidor och stavar kommit med vallabussen och pjäxorna hade hon i handbagaget.

Om inte kläderna kommer fram kan hon i alla fall lova en sak:

– Jag kommer att åka i en svensk landslagsdräkt.

Ribom känner att formen är bra efter Tour de Ski och att hon fått några fina dagar på hemmaplan för att ladda batterierna. Tour de Ski blev en missräkning där det slutade med en 17:e-plats, där hon i sprinten i Davos fälldes av Kristine Stavås Skistad.

Inget agg mot Skistad

Flera norska experter tyckte att Skistad skulle diskats för att ha kört över bakändan på Riboms skidor men juryn ansåg att det var en ”race incident” och valde att fria.

Efteråt bröt Skistad touren och skrev följande på sociala medier: ”Åker hem och tränar. Medan svenskarna håller på i juryrummet”. Linn Svahn reagerade starkt och tyckte att det var respektlöst. Ribom är mildare i omdömet

– Nämen det får stå för henne, jag hade inte alls något agg mot henne utan tyckte situationen i sig var tråkig eftersom det var mer än en hel tour och jag gick miste om en massa bonussekunder.

Kommer du att ha extra uppsikt på Skistad om ni stöter på varandra igen?

– Nej, inte alls. Det är sånt som händer, säger Ribom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här rivs Ribom ner på upploppet av norska stjärnan (3 januari) Foto: Viaplay

Tävlingar oberhof:

Fredag 19 jan: 12.50 Sprint klassiskt prolog

15.20: Finalpass sprint

Lördag 20 jan: 10.25 Masstart 20 km klassiskt herrar

13.30 Masstart 20 km klassiskt damer

Söndag 21 jan: 10.50 Stafett 4x7,5 km klassiskt/fritt damer

13.10 Stafett 4x7,5 km klassiskt/fritt herrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.