Foto: Bildbyrån

Rikard Grip: ”Något är inte som det borde vara”

Publicerad

Charlotte Kalla har valt att hoppa av SM för att satsa på VM.
Helt rätt tycker förbundskapten Rikard Grip.
– Något är inte som det borde vara i den riktiga Charlotte, säger Grip till SVT Sport.

Tidigare under fredagen kom beskedet att Charlotte Kalla, i samråd med tränaren Magnus Ingesson, avbryter SM efter två tävlingar i Sundsvall.

– Helt rätt utifrån de svar som hon fått, det gäller att fokusera framåt mot Seefeld, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Kalla blev tvåa på damernas 10 kilometerslopp men var hela 1.10 efter Ebba Andersson. Även i stafetten blev det en andraplats för Kalla som tävlar för Piteå – då blev hon nedspurtad av Jonna Sundling på upploppet.

– Det har ändå sett ut som att hon har rappheten i åkningen men det ger inte kraften som det borde. Något är det som inte är som det ska vara i den riktiga Charlotte och då är det viktigt att våga bryta och göra förändringar, säger Grip.

VM i Seefeld är knappt tre veckor bort, men Grip är inte orolig över Kallas svikande form.

– Nej, det är jag inte. Jag känner mig trygg i att Charlotte har erfarenheten och jobbet hon gjort under lång tid ihop med framför allt Magnus (Ingesson).

– Jag tror att hon kommer hitta toppformen till VM.

Nästa väntar höghöjdsläger för de svenska åkarna och den 19 februari startar VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer