Julia Stupak hade ordning på munskyddet i samband med att hon blev tvåa efter Linn Svahn vid dagens masstart. Foto: Bildbyrån

Ryska åkare kan få påföljder efter att ha skippat munskydd

Uppdaterad
Publicerad

Flera ryska stjärnåkare kan ha brustit mot Fis-reglementet om att bära munskydd i samband med Tour de Ski och riskerar stränga påföljder.

– Om folk inte följer reglerna så kommer vi ta deras ackreditering för resten av touren, säger Fis tävlingschef Pierre Mignerey till Expressen.

Enligt Expressen uppmanades landslagen att vara noga med att bära munskydd under tävlingen vid lagledarmötet i fredags.

– I går var det bara varningar, men i dag kommer vi ta till böter och om folk inte följer reglerna så kommer vi ta deras ackreditering för resten av touren, säger Mignerey när Expressens utsände träffar honom utanför juryrummet i Val Müstair.

Tour de Ski

Mignerey har själv fotat

Mignerey har själv varit ute och fotat för att samla på sig bevis, något som den svenske landslagchefen Anders Byström noterade.

– Jag såg nu att Pierre Mignerey var ute och fotade med sin mobiltelefon lite gömd vid bröstet i dag så det kan nog vara några som får höra av Fis i dag, säger Byström.

Enligt Expressen är de ryska stjärnorna Natalja Neprjajeva och Julia Stupak två av åkarna som inte följt pandemireglementet om att bära munskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet