Ryska längdlandslaget var inblandat i en trafikolycka på väg till Tour de Ski. Foto: Bildbyrån/skärmdump Twitter.

Ryska längdlandslaget i trafikolycka – körde ner i en sjö

Uppdaterad
Publicerad

Det ryska längdlandslaget har varit inblandad i en trafikolycka.

Enligt schweiziska Blick ska landslagets minibuss ha kört av vägen och kraschat vid en sjö.

– Det var en väldigt isig väg och plötsligt fick bussen sladd och föll 50 meter ner för ett stup. Det var en rejäl krasch. Riktigt otäckt, säger tränaren Markus Cramer, som inte var med i bussen, till Aftonbladet.

Olyckan inträffade natten till tisdag. Det ryska längdlandslagets minibuss, som var på väg till Tour de Ski, körde av vägen och kraschade ner i en sjö, skriver schweiziska Blick.

Det var först okänt vilka som satt i minibussen. Men tränaren Markus Cramer bekräftar för Aftonbladet att det var fem vallare och en chaufför.

– De mår bra. Alla sex är nu på plats här i Val Müstair. De har kollats av läkare och blivit ”okej:ade”. De är redo att börja arbeta igen, men självklart är vi alla fortfarande chockade och omskakade, säger Cramer till Aftonbladet.

En drabbad av hjärnskakning

En av vallarna ska ha fått hjärnskakning och en annan ska ha ådragit sig en huvudskada.

Vallarna ska ha landat i Zürich på måndagskvällen. Tour de Ski avgörs mellan den 1-10 januari i Schweiz och Italien.

KLIPP: Experten inför Tour de Ski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.