Foto: Bildbyrån/SVT

Ryske tränaren: ”Den här regeln är inte tydlig”

Uppdaterad
Publicerad

Ryske tränaren Markus Cramer har förståelse för att Alexander Bolsjunov rasade efter ha blivit stängd på upploppet av Finlands Joni Mäki.

– För oss är det två situationer. Innan korridorerna var det inte snyggt av den finske åkaren, han var lite före och sedan såg han att Bolsjunov var till höger och då gick han mer och mer ut mot höger och stängde honom. Och sedan ser du vad som händer, säger Cramer.

Målgången av herrarnas stafett i Lahtis blev högdramatisk. När Finlands Joni Mäki stängde Alexander Bolsjunov på upploppet tappade ryssen allt om slog efter Mäki med staven innan han tacklade honom efter mållinjen.

– Det som hände är inte bra, det är inte sportsligt beteende. Jag är säker på att Alexander förstår det om en, två eller tre timmar när han lugnar ner sig, säger Cramer.

Ryssland diskades efteråt men Cramer säger att man förmodligen kommer att överklaga det.

– En helg förklarar de (juryn) att den som är först måste man stanna i sin linje, men här i dag sa juryn att man inte behöver det – att man kan gå åt vilket håll man vill. Den här regeln är inte tydlig för oss, säger han.

Mäki menar att han valde spår i tid.

– Jag tänkte att jag tar det yttre spåret så att han inte kan passera. Jag tycker att jag valde spår i tid och han försökte ta sig förbi trots att det inte fanns utrymme, säger Mäki enligt Yle.

BILD FÖR BILD: Experten om attacken: ”Solklart att han hindrar Bolsjunov”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.