Stina Nilsson meddelar i dag att hon ställer in resten av världscupssäsongen. Foto: Bildbyrån/SVT

Säsongen över för Stina Nilsson: ”Vill inte riskera nästa säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har stått vid sidan av skidspåren sedan Tour de Ski på grund av en stressfaktur i ett revben. Nu berättar hon exklusivt för SVT Sport att säsongen är över för hennes del.

– Jag behöver ge det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Stina Nilsson.

Det var i samband med att Stina Nilsson avbröt Tour de Ski som det framkom att hon ådragit sig en stressfraktur i ett revben. Sedan dess har hon inte tävlat. Nu berättar hon exklusivt för SVT Sport att det inte blir några fler tävlingar för i år och att säsongen är över för hennes del.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Stina Nilsson i en exklusiv intervju med SVT Sport.

Det var redan i somras som Stina Nilsson fick en spricka i ett revben, en skada som förstörde stora delar av försäsongen. Skadan har sedan dess hängt med under hela säsongen men under Tour de Ski gick det inte längre utan hon fick bryta.

Med endast Ski Tour i Sverige och Norge och några fåtal världscuptävlingar kvar av säsongen, finns det ingen anledning att stressa fram en comeback.

– Jag känner att det inte finns något att stressa för. Jag använder inte stavar ännu i träning och jag vill inte riskera nästa säsong, berättar hon.

ARKIV: Nilsson: ”Vill inte tävla halvskadad igen” (7 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.