Stina Nilsson och Maja Dahlqvist är bäst i världen på att åka skidor. Foto: TT.

Ska fira segern med guldmedalj och kungen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska guldduon Stina Nilsson och Maja Dahlqvist kommer att fira VM-segern med att emot guldmedaljen och ett besök av kung Carl XVI Gustaf.

– Vi firar med kungen som kommer och besöker oss i kväll, säger Stina Nilsson som efter fem VM-silver tog sitt första VM-guld (hon har ett OS-guld i individuell sprint) till SVT Sport i Seefeld. Även drottning Silvia är på plats i Seefeld.

– Det är jätteskönt och en speciell känsla. Lika stor skillnad mellan att bli trea eller fyra är det att ta guld eller silver. Det blir så mycket mer med nationalsång och att man får känna att man är den bästa. Det är fantastiskt, säger en sprudlande glad Nilsson i mixed zone.

”Medaljen symboliserar min resa”

Tårarna forsade på Nilsson efter silvret i den individuella sprinten i torsdags. En månads kamp mot lårskadan hade gett resultat i ett mästerskap som länge såg ut att gå om intet.

– Precis som med silvret symboliserar den här medaljen min resa med rehabilitering och vilja. Jag är jättestolt över det arbetet, funderar Nilsson.

För Maja Dahlqvist var det första medaljen över huvudtaget.

– Det känns väldigt bra. Det är jättekul och så coolt. Efter den här säsongen kändes det realistiskt med att ta medalj. Jag kände mig trygg på upploppet, säger Dahlqvist som har fem pallplatser i världscupen den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.