SVT:s experter Johanna Ojala och Mathias Fredriksson var imponerade. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Briljant, Sverige är världsledande”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges första VM-guld i Seefeld är ett faktum. Stina Nilsson tillsammans med Maja Dahlqvist vann en jämn final där Slovenien överraskande blev tvåa. SVT Sports experter på plats var imponerade:

– Det är briljant, vilken insats och vi skulle haft ett till lag som skulle vart lika bra, svensk sprint är världsledande just nu, säger Mathias Fredriksson.

Loppet var jämnt nästan hela vägen in i mål och mot slutet av den avslutande rundan som Maja Dahlqvist körde var Sverige inte bättre än trea. Men en fin innerkurva, hög frekvens i åkningen, och sedan en avslutande stakning som ingen annan tog hon Sverige in som etta.

– Att hon är så lugn i sista kurvan, där det gick åt skogen för några dagar sedan. Oh så skönt, hyllar Johanna Ojala Maja Dahlqvist, som var den som tog Sverige i mål.

– Maja får ju gå utanför spår där, vilket blir ännu svårare, men det visar vilken otrolig fart hon har, säger Mathias Fredriksson om Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.