Martin Johnsrud Sundby och Charlotte Kalla. Foto: BILDBYRÅN

Favoritdistans skiathlon tillbaka i världscupen – men Sundby irriterad

Uppdaterad
Publicerad

Inför världscupen i längdskidor nästa år ser en av Charlotte Kallas favoritdistanser ut att vara tillbaka på programmet. Men norrmannen Martin Johnsrud Sundby är irriterad över det nya schemat som inte går att kombinera med långloppscupen.
– Det är hopplöst, säger han till NRK.

Skiathlon ser ut att köras i Lillehammer i december och sen avsluta den nya touren som går i Sverige och Norge.

Schemat för världscupen i längdskidor fastställs av det internationella skidförbundet (Fis) i maj men på förhand ser det ut att bli 41 tävlingar och fyra tourer.

För Martin Johnsrud Sundby är schemat problematiskt.

– Det jag irriterar mig mest över är att de inte kan lägga ett schema så att man kan kombinera långloppscupen med race i världscupen, säger norrmannen och fortsätter:

– Det är hopplöst att de inte ger utrymme för de stora tävlingarna så att det är möjligt för oss alla, vi är en familj.

Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Säsongen drar igång i finska Ruka med en minitour den 29:e november. Sen körs Tour de ski från den 28:e december till den femte januari precis som vanligt. Dessutom tillkommer en ny tour som körs från Sverige till Norge i mitten av februari. Sen avslutas världscupen med ännu en tour i Kanada.

Glädjande för Charlotte Kalla är skiathlon tillbaka på programmet även i världscupen. Kalla som har tagit flera mästerskapsmedaljer på distansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer