Charlotte Kalla krigade sig tillbaka och blev tvåa. Foto: Bildbyrån

Stark upphämtning av Kalla: ”Inte det vackraste”

Publicerad

Efter en svag start talade inte mycket för Charlotte Kalla i 15 kilometersloppet i fristil i Beitostölen. Men Kalla avslutade urstarkt och tog sig hela vägen upp till en andrapalts. 1,05 efter överlägsna segraren Therese Joahug.
– Jag har känt smärta tidigare och fick bra mellantider på slutet, säger Kalla om den starka avslutningen till SVT Sport.

Charlotte Kalla hamnade återigen på pallen i världscuploppet i Beitostölen. Hon var efter från start, var inte bättre en sjua efter drygt halva loppet, men avslutade starkt som tvåa i mål. Hon var dock långt efter segraren Therese Johaug i mål. En minut och fem sekunder efter.

– Det handlar om att dissa smärtan, peppa mig med positiva egenskaper. Jag har känt smärta tidigare och fick en tidsmatchning, säger Kalla om den starka avslutningen till SVT Sport.

Började lugnt – avslutade starkt

Kallas taktik var att inte gå för snabbt från start.

– Jag hade som mål att ha tålamod och när jag kom ner mot sjön skulle jag börja kriga, berättar Kalla.

Hur satt tekniken på slutet?

– Det var nog inte det vackraste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer