Johanna Hagström. Foto: Bildbyrån

Så vill Johanna Hagström ladda om efter tunga säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hagström har redan avslutat en tung säsong.

Nu kan sprintstjärnan lämna Sverige – för att hitta tillbaka.

– Att åka ner till värmen utan att ha press på att träna är skönt, säger hon till SVT Sport.

Sveriges damlag på sprintsidan är bland det bästa i världen.

Det gjorde att Johanna Hagström, fyra på VM-sprinten förra säsongen, lämnades utanför OS-laget i år.

– Jag pratade med min tränare (Johan Granath) om att jag inte orkade någonting, att ens svara på ett mejl var jättejobbigt, säger 24-åringen.

Hon fortsätter:

– I samråd med min tränare bestämde vi oss för att jag avslutade säsongen tidigt för att försöka hitta tillbaka till motivationen.

Vill åka bort

För Expressen berättade hon tidigare att hon valde att stå över SM och avsluta säsongen i förtid. I påsk ska hon till Sjusjön och gå sin första topptur i livet, men tänker kanske resa ännu längre.

– Jag tänkte att det hade varit lite skönt att ta några daga off i värmen, komma bort några dagar utan att tänka på träning, fjällen är otroligt härligt, men det är också kopplat till träning, säger hon.

För att ladda batterierna funderar sprintstjärnan på att helt byta miljö.

– Det hade varit kul att åka till Italien, men det kanske inte är jättevarmt just nu, men annars Kroatien, Spanien eller Cypern kanske. Jag känner lite folk i Miami, så jag åker kanske dit, men det är lite längre resa.

KLIPP: Johanna Hagström stod för en blunder när hon missade final

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.