Publik i skogarna under tävlingarna i Holmenkollen. Foto: Bildbyrån.

Berusad man sprang in på spåret: ”Det får inte hända”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Oslo kommun stängde ner skidarenan vid Holmenkollen var det mycket fylla i skogarna.

En kraftigt berusad man tog sig in på spåret och störde flera åkare.

– Det får inte hända, säger landslagsledaren Mattias Persson till Expressen.

I torsdags meddelade Oslo kommun att skidtävlingarna i Holmenkollen skulle köras utan publik på läktarplats på grund av coronaviruset. Trots förbudet tog sig flera människor ut i skogarna utanför Oslo. Polisen meddelade att över 100 berusade ungdomar hade vistats i spåren, enligt nyhetsbyrån TT.

”Flera av dem är inte i stånd att ta hand om sig själva och får hjälp av Röda korset och polisen”, skrev polisen på Twitter.

En kraftigt berusad man tog sig in på spåret och störde flera åkare – mitt under tävlingen.

– Det var nästan så att Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) och jag blev nermejade av en som sprang ut i spåret. Det är dumt att sånt sker, så ska det inte vara, säger Heidi Weng enligt Dagbladet.

– Vi tvingades att byta spår när han kom springandes. Det hade kunnat gå riktigt illa, det var tur att det gick bra,

”Blir faktiskt jävligt irriterad”

Mattias Persson, ledare för det svenska laget, var på plats i Holmenkollen. Enligt honom påverkades inte de svenska åkarna, men han blir förbannad när han hör om incidenten.

– Jag blir faktiskt jävligt irriterad. Innanför avspärrningarna, där måste det vara hög säkerhet. Det får inte hända att det kommer in folk på en tävlingsbana. Och att en så stor och välrenommerad arrangör inte kan tillse att det inte kommer in på arenan, det tycker jag faktiskt är för dåligt, säger Persson till Expressen.

KLIPP: Här hejar Brita fram Frida Karlsson till seger: ”Nu j*vlar!!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.