Stina Nilsson först när Sverige tog unik trippel

Publicerad

Stina Nilsson vann fristilssprinten i tyska Dresden. Det var ett samlat fält hela vägen in på upploppet innan Stina Nilsson spurtade ner alla. Dessutom blev Maja Dahlqvist tvåa och Jonna Sundling trea.

De svenska damerna stod för ett succékval när samtliga placerade sig topp tolv. Samtliga svenskor tog sig även vidare till semifinal. Och väl där tog sig tre svenskor vidare till final, nämligen Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist.

I finalen blev det sedan en helsvensk pall när Nilsson vann, Dahlqvist kom tvåa och Jonna Sundling trea, efter målfoto. Det var första gången någonsin som det var en helsvensk segerpall på damsidan. Segern var Nilssons fjärde raka sprintseger.

Nilsson: ”Tre svenskor på pallen – jag är så imponerad”

– Det var en jättebra dag, jag kände mig stark hela vägen. Jag trodde inte banan skulle passa mig då det inte var en riktigt tuff backe i slutet, säger Nilsson till SVT.

Tungt för Falk

Hanna Falk som kvalade in som etta. Falk som vann i just Dresden förra året kunde inte följa upp den placeringen. Falk gick till semifinal med ett nödrop och väl där.

– Det var en tuff semifinal och sedan krokade jag ihop med någon på upploppet, säger en besviken Hanna Falk till SVT.

På herrsidan tog sig tre svenskar vidare, Gustaf Berglund, Johan Häggström och Gustav Nordström. Och av dem gick Häggström längst, men hans tävling tog slut i semifinalen.

Svensk trippel i Dresden – här här hela finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer