Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson kan fortsätta tävla i längd: ”Vi tittar framför allt på SM”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson satsar nu för att nå världstoppen i skidskytte. Men hon verkar inte ha gett upp längdskidåkningen helt – svenskan har skrivit på ett treårsavtal med IFK Mora.

– Det kan bli så att hon gästspelar i några lopp ibland, när det passar i kalendern, säger klubbens ordförande Tomas Bredberg till Expressen.

I slutet av mars kunde SVT Sport avslöja att Stina Nilsson lämnar längdskidåkningen för skidskytte. 26-åringen bekräftade senare nyheten. Målet på längre sikt är OS i Peking 2022.

– Jag är tacksam över lösningen för jag vill sparras med de allra bästa, sa Nilsson till SVT Sport när hon presenterades som en av åkarna i skidskyttets A-landslag.

Men den tidigare sprintstjärnan verkar inte ha släppt längdskidåkningen helt. Enligt Expressen har hon skrivit på ett treårsavtal med skidklubben IFK Mora, den klubb hon tidigare tävlat för.

– Det kan bli så att hon gästspelar i några lopp ibland, när det passar i kalendern. Det beror på hur det går för henne i skidskyttet och hur tävlingsschemat ser ut,  säger klubbens ordförande Tomas Bredberg till tidningen.

– Vi tittar framför allt på SM, att hon kanske ska kunna vara med i något individuellt lopp och stafetten. Men hon har sitt fokus på skidskyttet, det är nummer ett.

LISTA: Stina Nilssons VM-medaljer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.