Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson om loppet: ”Aldrig varit så trött”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson körde sistasträckan mot Therese Johaug och spurtade ner stjärnan på upploppet. Efter medaljceremonin betygsatte hon trötthetsnivån – och hon har aldrig varit tröttare.

– Jag funderade på vilken plats på trötthetsskalan det kan ha legat på och jag har nog aldrig varit tröttare, säger Stina Nilsson till SVT Sport – nu lämnar hon VM.

Stina Nilssons sistasträcka var till synes imponerande när hon spurtade ner ”världens bästa Johaug”. Efteråt verkar det ännu mer imponerande – efter medaljceremonin berättar om hur trött hon var efteråt.

– Jag funderade på vilken plats det kan vara på trötthetsskalan och jag tror nog aldrig att jag har varit så trött, säger Stina Nilsson.

Och Mathias Fredriksson höjer Stina Nilsson till skyarna efteråt. Speciellt hennes taktiska drag på upploppet där hon tog innerspåret närmast sargen.

”Det är mäktigt – stort”

– Att vara så vaken och ta den vägen (närmast publiken). Det är smart, det är några centimeter som inte är pistat längst in – det säger mycket om Stina Nilsson, säger Mathias Fredriksson.

Han imponeras också av hennes kämparglöd inför mästerskapet som kantades av rehab från en skada i baksida lår.

– Det är mäktigt, det är riktigt stort. Det höjer jättemycket, hon sa ju själv att hon såg utmaningen, folk sa att det ska inte gå, sen taggade hon till och har inte lämnat nått åt slumpen, att köra rehab är otroligt tråkigt men hon har liksom gillat det. Det är stort, fortsätter Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.