Dahria Beatty och de andra kanadensiska åkarna står över världscupen resten av året. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stort covid-utbrott i Kanadas längdskidlandslag – står över alla världscuptävlingar i år

Uppdaterad
Publicerad

Nästa helg startar längdskidornas världscup.

Men det blir utan Kanada.

De skakas av ett stort covid-19-utbrott – och har bestämt sig för att stå över alla årets världscuptävlingar.

Kanadas största längdstjärna det senaste decenniet, Alex Harvey, lade av inför förra säsongen.

Det märktes på resultaten. Faktum är att den bästa kanadensaren i fjolårets världscup, Dahria Beatty, inte kom bättre än 79:a i den sammanlagda världscupen.

Elva fall i landslaget

Och när den nya säsongen inleds nästa vecka i finska Ruka kommer det inte bli några framskjutna kanadensiska placeringar. Faktum är att det inte kommer att bli några placeringar alls.

Landslaget har nämligen drabbats av ett utbrott av covid-19.

Det kanadensiska skidförbundets talesperson Chris Dornan säger till CBC att inte mindre än elva fall av covid-19 kan kopplas till landslaget.

– Det kanadensiska skidförbundet assisterar de drabbade individerna och de som har varit i nära kontakt med dem. Dessa individer är nu i karantän och följer alla protokoll som är utfärdade för att skydda dem själva och hela samhället, säger Dornan.

Det kanadensiska skidförbundet har nu tagit beslutet att inte delta i några världscuptävlingar på denna sida årsskiftet.

KLIPP: Varför Stina Nilsson bytte till skidskytte (17 november, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.