Martin Johnsrud Sundby har haft problem ett år. Foto: Bildbyrån

Sundby tvingades bryta: ”Kan inte fortsätta såhär”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Johnsrud Sundby tvingades avbryta söndagens lopp i den norska längdpremiären. Nu säger han att karriären är i fara.

Martin Johnsrud Sundby fortsätter att dras med svåra ryggproblem. På lördagen fick han nöja sig med en 40:e plats och söndagens lopp klarade han inte av att slutföra.

– Det är samma historia. Jag har haft det här problemet i ett år. Det är otroligt frustrerade, säger 36-årige Sundby.

Nu finns risken att karriären kan vara över.

– Det är som om någon sticker knivar i korsryggen på mig. Jag klarar inte av att använda mina krafter. Jag kommer inte ner på huk, benen tar all kraft. Potentiellt kan det här hota min karriär.

– Det kan inte fortsätta så här. Vi måste reda ut det här, annars är jag chanslös. Det blir bara deprimerade, säger han.

”Måste starta på noll igen”

Sundby som tog VM-guld i Seefeld 2019 petades från det norska landslaget inför kommande säsong. Tillsammans med Niklas Dyrhaug har han startat ett eget lag.

– Jag måste starta på noll igen. Nästa mål är norska mästerskapet (som går i januari). Det blir extremt viktigt med tanke på VM. Jag måste starta om och har inte tid för det.

Söndagens 15 km fritt i Beitostölen vanns av Hans Christer Holund, som öppnade lugnt men jobbade sig upp och vann 21 sekunder före Harald Östberg Amundsen. Sjur Röthe slutade trea, 32 sekunder efter.

ARKIV: Sundby petas från landslaget: ”Som att frun tar ut skilsmässa” (26 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.