Sundling fullbordade succéhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling fullbordade Skandinaviska cupen med en tredje seger på lika många dagar.

Sprintstjärnan vann 10 km fristil i Falun – 30,8 sekunder före tvåan.

– Att jag lyckades knyta ihop säcken på det här sättet känns väldigt kul, säger Jonna Sundling i Expressens sändning.

Liksom i går var Sundling i en klass för sig när hon defilerade hem söndagens tävling.

– Jag är nöjd, helt klart. Det har varit tre tuffa tävlingar här och det börjar kännas i benen. Men att jag lyckades knyta ihop säcken på det här sättet känns väldigt kul, säger Jonna Sundling.

”Lite upp och ner”

Sundling tog ledningen med 18,7 sekunder vid fyra km. Inför den sista mellantiden var ledningen 11 sekunder ner till dåvarande ledaren Karoline Simpson-Larsen. En ledning Sundling utökade till över halvminuten innan hon passerade målgången.

– Det var lite upp och ner. Jag tycker jag går ut relativt hårt. Sen känner jag att jag måste ta det lite lugnare och återfå kontrollen, för det blev lite stressigt. Sen i slutet har jag ändå krafter så att jag kan trycka på, så det var bra, säger Sundling.

I och med dagens seger i 10 km fristil vann hon alltså alla helgens tävlingar. Hon spurtade ifrån Dahlqvist i fredagens sprint i fristil samt vann gårdagens lopp på 10 km klassiskt överlägset.

– Min plan var att komma hit och tävla och göra så gott jag kan sen så hur långt det räcker. Så resultatet var kanske inte vad jag hade trott eller tänkt. Så det var kul säger hon.

Aktuell för distanslopp i OS

27-åringens succéhelg har inte gått obemärkt förbi. Enligt landslagschefen Anders Byström kan Jonna Sundling vara aktuell för distansloppen i OS, skriver Aftonbladet.

– Absolut kan hon få åka ett distanslopp, det är hon aktuell för, säger Byström.

Bland annat ska det köras en stafett i distans på OS, och Sundling själv hade inte tackat nej till att köra en av sträckorna. Samtidigt menar hon att mycket kan hända innan dess.

– Det är kul att folk tror på mig såklart. Men det är en tid kvar och mycket att göra. Det är svårt att bestämma något sådant nu. Men jag skulle inte tacka nej till en sådan plats, säger Sundling.

Den 22-23 januari är det dags för sista världscuphelgen före OS. Den äger rum i Planica, Slovenien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.