Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn: ”Jag har muskulära problem”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn tog sig till final i sprinten i tyska Oberstdorf. Men det blev ingen ny pallplats då hon slutade femma. Efteråt berättade Svahn att hon haft muskulära problem.

–Jag tror aldrig jag har kämpat så mycket som jag gjort i dag, säger hon.

Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Emma Ribom åkte ut redan i kvarten. Efteråt berättade svenskorna att de hade dåliga skidor.

Läs mer här: Svenskorna bortvallade på nästa års VM-banor

För Linn Svahn, 20, gick det bättre som redan vunnit två världscupsegrar den här säsongen.  Hon gick enkelt vidare till semifinal och Svahn tog sig senare vidare till final på tid. Väl i finalen hade hon länge chans på en pallplats, men hon kunde inte hålla undan och slutade femma.

Muskulära problem

Vann gjorde Natalja Neprjajeva före Anamarija Lampic och Jessica Diggins.

– Jag tror aldrig jag har kämpat så mycket som jag gjort i dag. Det har varit kämpigt, säger Linn Svahn och fortsätter:

– Grejen är att jag inte haft den bästa uppladdningen inför dagens race. Jag stod på skidor först i tisdags efter tävlingarna i Dresden. Jag har haft några tuffa veckor då jag åkt på en förkylning. Det har varit några skavanker i kroppen och måste säga att jag är stolt att jag tog mig så här långt. Jag måste hem nu och komma tillbaka starkare till Falun.

Vad är det för problem du har?

– Jag har muskulära problem med kroppen som jag kom åt då jag var sjuk. Jag fick ett bakslag och har bara tränat tre gånger inför helgen. I dag var jag inte bättre än en femteplats, men jag kommer igen, säger hon.

Experten imponerad

SVT Sports expert Anders Blomquist var imponerad över Linn Svahns insats.

– Linn Svahn orkade inte riktigt hela vägen och halvvägs i sista backen blir hon trött. Det kände som att hon fick låsa axlarna för hon hade lite underkant i fäste för att slappna av. Men det där är jättebra gjort. En final i klassisk sprint under första året som hon åker.  Hon fortsätter att imponera, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

KLIPP: Besvikelse bland sprintdamerna efter nya vallaproblem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.