Linn Svahn. Foto: Bildbyrån.

Svahn står över tävlingar – axelskadan inte läkt

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn står över nästa veckas tävlingar i Trollhättan.

Axelskadan som stört henne är fortfarande inte läkt.

– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra, säger Svahn i ett pressmeddelande.

Det var i samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn i vintras som Linn Svahn skadade axeln efter ett fall. Hon klarade av  att slutföra säsongen men har känt av axeln sedan hon gjorde illa sig.

Med tre månader kvar till världscuppremiären spökar axeln fortfarande. Med anledning av det står hon över tävlingarna i rullskidor i Trollhättan 26-28 augusti.

– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Linn Svahn.

”En tuff utmaning”

Landslagschef Anders Byström är trygg med att 21-åringen får den hjälp hon behöver.

– Medicinska teamet har regelbunden uppföljning med henne och vi har en plan för hur hon ska komma tillbaka, säger Byström.

Trots missade rullskidtävlingar blickar Svahn framåt.

– Det är en tuff utmaning men samtidigt spännande att varje dag arbeta mot att bli starkare och bättre. Annars mår jag bra och tar dag för dag och passar på att få till mycket träning tillsammans med min tränare Ola, säger hon.

”Får inte gå för fort”

När SVT Sport pratar med landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson på torsdagen är han inte orolig att axelskadan ska vara ett problem när tävlingssäsongen börjar i november.

– Nej, inte som vi ser just nu, definitivt inte. Vi är fullt inställda på att hon ska komma tillbaka så fort som möjligt. Samtidigt får det inte gå för fort utan vi måste göra rätt saker, säger han.

ARKIV: Linn Svahns segersvit bröts – föll i Ulricehamn (6 feb 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.