Svenska skidlöftet William Poromaa får förre svenske stjärnan Marcus Hellner som ny mentor inför Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Svenska skidlöftet får hjälp av idolen Hellner

Uppdaterad
Publicerad

20-årige Wiilliam Poromaa har imponerat i längdspåren under säsongsstarten.

Efter nyår gör han sin första start i Tour de Ski.

Och dessutom får han hjälp av trefaldige OS-guldmedaljören Marcus Hellner som ny mentor.

Marcus Hellner avslutade sin egna framgångsrika karriären 2018. Men nu ger han värdefull hjälp till svenska löftet William Poromaa inför starten av Tour de Ski i schweiziska Val Mustair på nyårsdagen.

Hellner kliver in som mentor och sponsor till den svenske 20-åringen, skriver Expressen.

Tour de Ski

– Jag är väldigt tacksam för det. Marcus har ju grymt mycket att dela med sig av, så det har varit bra att få prata med honom och få lite råd, säger Poromaa till Expressen.

Poromaa som också har den svenske skidlegendaren som idol.

– Det är så jäkla mäktigt. Han har ju varit min idol ända sedan jag var liten, säger Poromaa.

”Tror mycket på William”

Och bättre rådgivare inför Tour de Ski är svår att hitta för Poromaa. Hellner är med sin andraplats 2012 den ende svenske herråkare som nått en total pallplats i touren genom tiderna.

– Det är ju jättekul om jag kan bidra med något. Men man ska inte haussa upp min roll för mycket, det mesta är ju upp till honom själv, säger Marcus Hellner.

–  Jag tror mycket på William. Har bra teknik, disponerar loppen klokt redan som ung. Det ska bli skitspännande att se hur långt han kan nå, säger Marcus Hellner till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet