Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling avgjorde sprintstafetten för Piteå Elit. Foto: Bildbyrån/Expressen

Världsmästarna vann SM enkelt

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling och Emma Ribom var skyhöga favoriter inför SM i sprintstafett. Och de gjorde inga Piteå-fans besvikna när de gav klubben SM-guldet i överlägsen stil. Det var i princip redan avgjort efter att Sundling dragit ifrån på fjärdesträckan.

– Vi åkte riktigt bra skidor idag. Fin surf där ute idag. Och kul att vi lyckades ta hem en dubbel, säger Ribom, som åkte på hemmaplan,  till Expressen efteråt.

Sundling avgjorde redan på fjärde sträcka instället för att vänta till slutet av loppet.

– Det var härligt att känna att vi hade ett övertag och kunde åka bra skidor, säger Sundling om varför hon drog iväg så tidigt.

Lisa Ingesson fixade silvret tilll Piteå  Elit 2 ihop med Ebba Andersson medan Falun-Borlänge tog bronset med Maja Dahlqvist  och Louise Lindström.

Östersund ställde upp med Linn Svahn tillsammans med lillasyster Alva Svahn (18). Med minst möjliga marginal tog sig systraparet vidare till final  men väl där blev det för svårt. Men systrarna slutade trots allt femma efter en stark avslutning av storasyster Linn på sistatsträckan.

– En tung bana. Man får tugga taggtråd ganska tidigt, sa Linn efter loppet till Expressen, samtidigt som hon hyllade lillasyster Alva.

– Hon gör en magisk slutsträcka. Häftigt att hon inte är en liten knatte längre, säger Linn Svahn.

SE ÄVEN: Här spurtar Sundling ner Andersson – blir tvåa på 20 km i Lahtis (26 mar)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.