Foto: Bildbyrån

Tålamodet ska ta Kalla till OS

Uppdaterad
Publicerad

Kompisarna i landslaget är redan uttagna till OS.

Nu satsar Charlotte Kalla hårt under sommaren för att få göra dem sällskap i Peking i vinter.

Nyckeln är större tålamod.

När Sveriges olympiska kommitté (SOK) i maj presenterade de första uttagna till OS 2022 fanns stjärnorna med; Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling.

Men ett namn saknades: Charlotte Kalla.

Beskedet kom efter en motig säsong där Kalla bland annat drabbades av covid-19.

Nu tvingas stjärnan, som tagit guld i tre OS i följd sedan Vancouver 2010, att bevisa för SOK och inte minst sig själv att hon platsar i ett fjärde olympiskt spel.

Vad talar för att Charlotte Kalla ska ta medalj på OS i Peking?

– Det är inget jag fokuserar på nu. Mitt fokus är förberedelserna i sommar och höst, svarar Charlotte Kalla.

Jobba med nycklar

Tålamod och målmedvetenhet är nyckelorden.

– Det handlar om att jobba med ett par nycklar i taget på träningarna. Inte ta en hel nyckelknippa med sig på varje pass. Där är tålamod nyckeln, säger hon.

I våras kom beskedet att 33-åriga Kalla fortsätter sin karriär mot sitt fjärde olympiska spel. Hon ville inte ge upp efter motgångarna utan ser framåt för att testa ytterligare utvecklingsmöjligheter som finns i hennes kropp.

Skidlandslaget ligger på flera läger under sommaren och resten av försäsongen. Bland annat på hög höjd i franska Tignes.

Vill utvecklas

OS i Peking blir det stora målet för säsongen.

– Mitt fokus är på förberedelserna. Jag vill känna mig stark och genomtränad när tävlingarna drar i gång. Sedan kan jag, förhoppningsvis, få till snabba lopp så jag kvalar till ett OS. Därefter börjar riktiga uppladdningen mot mästerskapet, säger Charlotte Kalla och fortsätter:

– Det känns fortfarande som det finns många delar för mig att jobba vidare mot och utveckla. Det är största drivmotorn är att kunna genomföra pass för pass, varje dag.

KLIPP: Sex svenska längdstjärnor klara för vinter-OS (4 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.