Therese Johaug har skjutit beslutet om comeback eller inte framför sig. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Therese Johaug om comebackplanerna: ”Skjutit det framför mig”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug har en öppen plats i det norska skidlandslaget som redan haft flera läger. Hon skulle gett besked om framtiden för en månad sedan men funderar fortfarande.

”Jag har bara skjutit det framför mig. Jag är i full träning men har inte fattat något beslut. Det har varit en hel del projekt den senaste tiden som tagit lite för mycket energi”, förklarar Johaug i den norska podcasten Löparrådet, enlig VG.

35-årigen var suverän i distansloppen när hon lade av under senvintern 2022. Ett år senare föddes dottern Kristin. Under hela tiden har skiddrottningen omgärdats av comebackrykten inför nästa säsong då VM hemma i Trondheim är höjdpunkten.

”Går upp och ner i vardagen”

Hon gav ett styrkebesked med att vinna norska mästerskapen på tremilen med nästan tre minuter i våras. För att en comeback ska ske måste vardagen fungera med en träningsmängd på runt 20 timmar i veckan.

”Det går upp och ner i vardagen vare sig jag känner för det eller inte. Det varierar såklart beroende på om man har sovit gott eller inte när man har en liten tjej i släptåg”, säger Johaug i podden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.