Evelina Settlin. Foto: Bildbyrån

Tidigare landslagsåkaren Evelina Settlin klar för Ski Classics

Uppdaterad
Publicerad

Evelina Settlin kommer köra i långloppscupen Ski Classics till helgen.

Den tidigare landslagsåkaren kliver in i Jerry Ahrlins lag inför premiären i Orsa Grönklitt.

I helgen är det premiär för långloppscupen Ski Classics i Orsa Grönklitt. Då kommer Evelina Settlin köra för Jerry Ahrlins lag Team Engcon. 29-åringen ersätter Jenny Solin som i stället är uttagen i landslaget till sprinttävlingarna i Dresden.

– Jag haft en plan B i bakfickan sedan sommaren och kontaktat många åkare. Nu visade det sig att många åkare var förkylda men Evelina var redo att åka för oss. Nu har vi ett riktigt starkt lag på startlinjen, säger Jerry Ahrlin i ett pressmeddelande.

Evelina Settlin har ett par tuffa säsonger bakom sig där hon dragits med skadeproblem och utbrändhet. Senast hon var uttagen i längdlandslaget var i början på året.

– För mig och många andra långloppsteam så är det viktigt att ge åkare chansen och andra alternativ om en OS-plats kanske är utom räckhåll, fortsätter Ahrlin.

Team Engcons lag till helgens Pro Team Tempo består av Nils Persson, Gabriel Höjlind, Torgeir Sulen Hovland, Laila Kveli och Evelina Settlin.

REPORTAGE: Möt långloppsspecialisten Lina Korsgren (11 november)

SÅ SÄNDER SVT LÅNGLOPPSPREMIÄREN

Lördag: 09.30-12.15, SVT1/SVT Play

Söndag: 09.15-12.35, SVT1, SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.