Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter att ha kämpat med motivationen och glädjen för sporten har skidskytten Tilda Johansson att pausa karriären på obestämd tid. Foto: Pontus Lundahl/TT

Tilda Johansson tävlar igen – byter till längdskidor

Uppdaterad
Publicerad

I början av året bestämde sig den lovande skidskytten Tilda Johansson att pausa karriären på obestämd tid.

Nu ska hon tävla igen – i längd.

– Jag mår bättre nu, säger Tilda Johansson till SVT Sport.

Under helgen är det tävling i längdskidor i Åsarna. Och skidskytten Tilda Johansson är en av deltagarna.

– Jag tycker att jag mår mycket bättre nu och känner väldigt stor glädje till längdskidåkning och träning. Det är väldigt skönt att få åka dit och bara göra det jag tycker om, utan prestations- och resultatmål. Självklart vill jag göra det bra, men målet blir att åka med så mycket glädje som möjligt, säger Tilda Johansson till SVT Sport.

Hon ska tävla i jaktstart, distanslopp och sprint. Som hon kommer att köra för blott andra gången i karriären.

– För en och en halv vecka sedan hörde jag av till ledaren i min klubb i Sollefteå och frågade om jag har en FIS-kod (internationella skidförbundet) så jag kan åka. Då aktiverade de den och det var rätt så tätt inpå.

Hur resonerade du kring att tävla i längd och inte skidskytte?

– Jag har inget sug efter skidskytte än så länge. Nu när jag känner att jag mår bättre och har motivationen uppe så känner jag att det kanske är en bra start med längd där jag får åka kravlöst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.