Stefan Thomson lider med Ebba Andersson efter skadebeskedet. Foto: TT

Tränaren: ”Lider med Ebba Andersson”

Uppdaterad
Publicerad

En knäskada gör att Ebba Andersson inte kan tävla innan årsskiftet. Landslagstränaren Stefan Thomson lider med skidstjärnan.

Det var under ett löppass som Ebba Andersson halkade och skadade knät. I fallet fick hon en dragning i mjukdelar som engagerar det område där hon tidigare är opererad i . Det är inte aktuellt med någon operation, men skadan stoppar henne från tävling till årsskiftet.

”Det är jättetråkigt”

Landslagstränaren Stefan Thomson lider med Ebba Andersson .

– Det är jättetråkigt och vi lider med Ebba Andersson. Hon har jobbat och slitit under försäsongen och så kommer det här just innan det roliga ska börja. Det är jättetråkigt, säger Stefan Thomson till SVT Sport och fortsätter:

– Nu gäller det att stötta på alla vis. Först måste vi stötta med den medicinska apparaten så att rehabiliteringen går så bra som det bara kan. Sedan gäller det att stötta i alla andra former så man mår bra som person.

Rehabperiod

Hur går det att komma tillbaka under säsongen efter en sådan här skada?

– Allt sådan där är jättesvårt att sia om. Nu ska det göras en rehabperiod först, och sedan är det jättesvårt veta till vilken form man kommer tillbaka till. Det är en svår fråga att svara på.

Stefan Thomson berättar att Ebba Andersson tagit kliv under försäsongen.

– Hon har sett stark ut och allt har visat på att hon tagit kliv i flera bitar. Det har tytt på att det är en skidåkare som varit bättre än föregående år, säger han.

ARKIV: Ebba 10 år: ”Charlotte Kalla är ganska duktig” (2008)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer