Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anne Kjersti Kalvå är en av de jagande norska vargarna. Foto: Bildbyrån

Två norska vargar efter Frida Karlsson: ”Vi får jaga henne”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har finländskan Krista Pärmäkoski och norskorna Tiril Udnes Weng och Anne Kjersti Kalvå 16-20 sekunder efter sig i morgondagens jaktstart över 20 km fritt i Oberstdorf.

Norskorna låg och körde tillsammans under söndagens jaktstart över 10 km klassiskt och tappade då uppför men gled ikapp utför på dragvilliga Karlsson och Udnes Weng kunde vinna sin första seger i Tour de Ski och världscupen.

I morgondagens jaktstart ligger dagens resultat till grund, vilket innebär att Pärmäskoski går ut som tvåa, 16 sekunder efter Karlsson – trots att hon är 1.43 efter totalt. Onsdagens startlista.

Tour de Ski

Till morgondagens jaktstart hoppas Frida Karlsson att det totala försprånget på 20 sekunder ska utökas ännu mer till det som hon benämner som ”hungriga vargar”. Norskorna har en annan förhoppning.

– Frida skaffade sig en liten lucka till oss så vi får jaga henne i morgon. Det blir en tuff fajt och vi är många tjejer som är med och kämpar där uppe om pallplatserna, så det är roligt, säger Kalvå till finska Yle.

Här vinner Frida Karlsson tio kilometer klassiskt i Tour de Ski

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson överlägsen segrare på 10 km klassiskt i Tour de Ski Foto: Bildbyrån

Ska bli minusgrader i Oberstdorf

Dagens regn ska upphöra och det ska även bli någon enstaka minusgrad under tidig morgon i Oberstdorf, vilket kommer att ge fasta och hårda spår vid starten klockan 14.30. I går var det sommarvärme med 18 grader. Herrarna ska först köra samma bana klockan 11.15.

– Det är svårt att förutse eftersom det är en tuff bana och ett långt lopp i morgon, säger Kalvå om hon tror att tävlingen lever ända till söndagen med den tuffa avslutningen uppför Alpe Cermis.

Jessie Diggins, som vann hela Tour de Ski för två år sedan, är borta från palldiskussioner efter ett nytt svagt lopp. Hon är bara 36:a över fyra minuter efter Karlsson. Norska experter tycker att hon ska bryta touren och försöka hitta formen till VM i slutet av februari.

– Jag hade ganska bra energi, men jag gjorde ett misstag och bad inte om tillräckligt med fäste, och för mig är det väldigt svårt att åka då, säger Diggins till SVT Sport.

SE ÄVEN: Så vill svenska stjärnorna ändra touren: ”Var mer intressant då” (3 januari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Totalställning efter etapp tre i Tour de Ski:

1) Frida Karlsson, Sverige, 56.06

2) Tiril Udnes Weng, Norge, +20

3) Anne Kjersti Kalvå, Norge, 20

4) Kerttu Niskanen, Finland, 41

5) Katharina Hennig, Tyskland, 1.23

6) Lotta Udnes Weng, Norge, 1.39

7) Krista Pärmäkoski, Finland, 1.43

Övriga svenska placeringar:

24) Anna Dyvik, 3.44

26) Ida Dahl, 3.49

29) Maja Dahlqvist, 3.54

34) Moa Ilar, 4.08

42) Märta Rosenberg, 4.41

60) Lisa Ingesson, 10.05

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet