Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessie Diggins har haft en tung start på Tour de Ski Foto: Bildbyrån

Jessie Diggins tunga dag – slutade på 40:e plats

Uppdaterad
Publicerad

Jessie Diggins slutade långt efter i 10-kilometerloppet, på en 40:e plats.

I sammandraget är hon över fyra minuter efter, hon har inte fått till det.

– Jag hade ganska bra skidor, men jag gjorde ett misstag, säger hon den tidigare totalsegrarinnan i touren till SVT Sport.

Amerikanskan Jessie Diggins var långt efter i tisdagens millopp i klassiskt i Tour de Ski, men fick slita, vilket tv-bilderna visade framförallt i uppförsbackarna där skidorna släppte.

– Jag hade ganska bra energi, men jag gjorde ett misstag och bad inte om tillräckligt med fäste, och för mig är det väldigt svårt att åka då, säger hon till SVT Sport.

Du kom hit som en av de stora favoriterna, du är en bit bakom, vad är det som händer?

– Det är flera faktorer som ska stämma i en tävling, kroppen, formen och vallningen, vissa kan jag styra över, andra inte. Det enda jag kan göra är att fokusera varje dag och köra det jag kan, och det har jag gjort, så jag är stolt över det, säger Diggins.

Diggins slutade först på 40:e plats i loppet, långt efter, och i sammandraget ligger hon 36:a, över fyra minuter efter Frida Karlsson. Amerikanskan vann för två säsonger sedan hela Tour de Ski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.