Maja Dahlqvist och Anna Dyvik tillsammans på pallen. Foto: Bildbyrån

U23-guld till överlägsen Dyvik

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svensk succé när sprinten i U23-VM i längdskidor avgjordes i Utah, USA. Anna Dyvik var snabbast redan i tidskvalet och väl framme i finalen vann hon klart. Dessutom knep Maja Dahlqvist bronset.

– Det var så himla kul att få dela pallen med Maja som är en av mina bästa vänner, säger Dyvik till SVT Nyheter Dalarna.

dyvik

Norskorna hade inte en chans

Dyvik var 3,42 sekunder före norskan Thea Krokan Murud och ytterligare några tiondelar före landslagskompisen Dahlqvist som alltså tog brons.

Den norska trion Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng och Thea Kroka Murud hade inte en chans att hänga på Dyvik när hon drog upp ett tufft tempo från start.

– Innan finalen bestämde jag mig för att köra allt jag kunde och hoppades på att jag var starkare än dom andra, det fick liksom bära eller brista, säger Dyvik om planen inför finalen.

”Körde allt jag kunde hela vägen”

– Det känns så tråkigt om man är pigg att det ska avgöras på något taktiskt. Så jag tog tät direkt och bara körde allt jag kunde hela vägen, och då fick jag en tillräckligt stor lucka så de inte kunde glida ikapp i sista nedförsbacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.