Tullverket visar upp dopningsbeslag i Sverige 2017. Foto: TT.

Dopningsrazzia vid skid-VM

Uppdaterad
Publicerad

Enligt den ansedde journalisten Hajo Seppelt har det utförts en dopningsrazzia vid skid-VM i Seefeld, Österrike och i Tyskland.

– Det är ingenting som vi har märkt eller sett någonting av alls, säger svenska skidlandslagets presschef Katarina Medveczky till SVT Sport.

Inte heller det norska landslaget ska ha fått påhälsning.

– Ingen har varit hos oss, säger Norges landslagsläkare Öystein Andersen till NTB.

Inte heller det finländska landslaget har varit föremål för razzian.

– Nej, vi har inte märkt av något, säger landslagsledaren Matti Haavisto till SVT Sport.

Däremot har Österrikes landslagstränare Trond Nystad bekräftat att två av deras åkare tagits till förhör.

En läkare i Tyskland har varit föremål för en razzia i ”de nordiska grenarna”, skriver Seppelt på Twitter. Men tillslaget ska ha gällt flera olika landslag, och tysk och österrikisk polis har samarbetat. Seppelt hävdar att tyska åklagarmyndigheter har gjort fynd de senaste dagarna som lett fram till tillslagen.

Hajo Seppelt låg bakom avslöjandet av den ryska dopningsskandalen. Han gjorde det i en ARD-dokumentär i december 2014, vilket senare ledde fram till att Wada sammanställde McLaren-rapporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.