Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Blomquists tankar om beskedet: ”Jag är mycket bekymrad”. Foto: TT/SVT

Vallaren Larry Poromaa förlänger inte med det svenska längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Först valde Sverige att inte förlänga med rutinerade vallaren Perry Olsson. Nu tappar man även Larry Poromaa, då man inte kommer överens om nytt kontrakt, det bekräftar vallachefen Anders Svanebo för SVT.

– Vi har redan ett nytt vallateam på plats, säger Svanebo till SVT som inte ser några nackdelar med Poromaas nej tack.

Sverige har det just nu tufft inför kommande vintersäsong. Först valde vallachefen Anders Svanebo att göra en förändring och inte förlänga med stjärnvallaren Perry Olsson, som nu har skrivit på för Italiens landslag.

Nu tappar man nästa kugge i vallaboden då man inte kommer överens om nytt kontrakt med mångårige landslagsvallaren Larry Poromaa.

– Jag har haft kännedom om det här i ungefär en och en halv månad. Anledningen till att han tackat nej är att han har svårt att få tjänstledigt från sin huvudarbetsgivare. Han har haft en ny tjänst sedan han kom tillbaka från världscupen och har tidigare jobbat hos oss halvårsvis, säger Svanebo till SVT Sport.

Det här har alltså inget med nobben av Perry Olsson att göra?

– Absolut inte. Det har inget med varandra att göra.

Olsson och Poromaa är två erfarna vallare med enorm rutin. En rutin som nu måste ersättas, men Svanebo ser inga nackdelar inför kommande säsong.

– Det är viktigt att känna att man har alla pusselbitar på plats. Vi har redan ett nytt vallateam på plats som jag känner mig trygg i.

Larry Poromaa är även pappa till svenske längdstjärnan William Poromaa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.