Perry Olsson vallade för det svenska längdlandslaget. Foto: Per Danielsson/TT

Perry Olsson är klar för det italienska längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnvallaren Perry Olsson fick inte förlängt kontrakt av det svenska längdlandslaget.

Då jublar det italienska landslaget. Olsson har nämligen skrivit på från nu över OS i Milano och Cortina 2026.

När den rutinerade vallaren Perry Olsson, 68, inte fick förlängt kontrakt av det svenska längdlandslaget höjde många på ögonbrynen.

– Jag vill göra en förändring, och då ser jag en möjlighet att göra det utifrån de kontrakt som går ut i vår, sa Anders Svanebo till Expressen då.

Olsson har tidigare berättat att han fått flera jobberbjudanden men nu har han tagit sitt beslut. Olsson bekräftar för SVT att han har skrivit på för det italienska längdlandslaget.

Kontraktet sträcker sig över OS i Milano och Cortina 2026. Det innebär att han även kommer valla under VM i Trondheim 2025. Ett VM som SVT:s expert Anders Blomquist menar kommer vara extra svårt att valla på grund av förmodat svåra väderförhållanden.

– Då kommer hans rutin att vara superviktig, säger Blomquist.

Han kommer alltså bland andra valla för det italienska medaljhoppet Federico Pellegrino.

Under tiden i det svenska landslaget var han personlig vallare åt Jonna Sundling, William Poromaa och Jens Burman. Han har också vallat åt norska stjärnor som Petter Northug, Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg.

SE ÄVEN: Experten kritiserar landslagets beslut att inte förlänga med Perry Olsson (26 april 2024)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallaren Perry Olsson får inte förlängt kontrakt av Svenska skidlandslaget. Hör SVT:s expert Anders Blomquist om beskedet. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.