William Poromaa. Foto: Bildbyrån.

Vändningen: William Poromaa nobbar helgens tävling

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa skulle förlängt säsongen med långlopp i Birkebeinerrennet.

Men så blir inte fallet.

21-åringen står över tävlingen för att satsa mot SM.

För en vecka sedan meddelade svenska skidstjärnan William Poromaa att han skulle ställa upp i långloppscupen Ski Classics. 21-åringen planerade att köra i helgens tävling i Birkebeinerrennet.

– Jag körde ett i fjol och tycker att det är kul att tävla så jag försöker att få ihop lite till efter Falun, sa Poromaa om beslutet.

Men han kör alltså inte i helgen.

”Bästa beslutet”

Niclas Hägglund, teamchef för laget Exsitec som Poromaa skulle kört för, säger till SVT Sport att han stannar i Åsarna för att fokusera fullt på SM nästa vecka

– Tyvärr måste vi meddela att teamet i dialog med William Poromaa har beslutat idag att han står över Birken detta år för att istället fokusera på SM-veckan som kommer nästa vecka. Återhämtningen efter världscupenavslutningen i Falun har inte gått så snabbt som tänkt, så detta är det bästa beslutet för att han ska kunna prestera där.

Poromaa ska fortfarande köra som planerat när långloppscupen kommer till Reistadslöpet i början av april.

SVT sänder långloppscupen Ski Classics.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.