På för-OS vann Elin Mohlin sprintstafetten ihop med Maria Nordström. Nu lämnar hon den traditionella längdvärlden för en långloppssatsning. Foto: TT

Världscupvinnare ska hjälpa Britta

Publicerad

Hon vann sprintstafetten i ett försvagat för-OS i Pyeongchang, men lyckades aldrig etablera sig i det traditionella längdlandslaget. Nu väljer Elin Mohlin att ta klivet över till långloppscirkusen för att stötta teamet runt stjärnan Britta Johansson-Norgren. – Det här blir ett nytt kapitel, en ny inriktning och det känns otroligt motiverande, säger hon till Expressen.

Svenska stallet Lager157 storsatsar inför kommande vinter, inspirerade av en lyckad vinter där Britta Johansson-Norgren inte bara vann totalen utan även sprint- och bergströjorna. Teamet var dessutom näst-bäst av stallen bakom dominanten Team Santander och flyttar nu fram sina positiioner. Förutom värvningen av Elin Mohlin har stallet lyckats locka över Andreas Holmberg från svenska konkurrenten Team Serneke, en tidigare elitåkare i skidorientering som bland annat blev tvåa i Kaiser Maximilian Lauf gångna säsong.

Målsättning att vinna lagtävlingen

– Det har varit ett långt arbete att sätta årets lag, men nu har vi en trupp med flera nya ansikten som vi tror väldigt mycket på. Det känns både motiverande och spännande, säger Anton Järnberg, sportchef för laget som också värvat unge åkaren Emil Persson, född 1995.

Deras uttalade målsättning är att vinna lagtävlingen i Ski Classics, men också förstås att försvara titlarna på damsidan där Johansson-Norgren på vägen vann sju raka deltävlingar och nu får en bra uppbackning i 27-åriga Elin Mohlin som har sitt ursprung i Sollefteå.

– Jag har haft ögonen på långlopp tidigare, men inte känt mig helt färdig med det traditionella. Under våren har de här tankarna kommit och nu bestämde jag mig för bara någon vecka sen, säger Mohlin som tidigare har varit sexa på Tjejvasan i en kommentar till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer