Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Poromaa med de fyra norrmännen vid skidbytet. Sjur Röthe lämar båset först och Simen Hegstad Krüger, längst till vänster, har rest sig för att följa efter. Foto: TT

Världsmästare Krüger tackar Poromaa efter stavfadäsen: ”Fick lite extra energi”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa hade en incident i samband med skid- och stavbytet halvvägs i skiathlonen. Han kastade ifrån sig sina stavar från det klassiska loppet i Simen Hegstad Krügers bås.

– Kanske blev han sur på mig och fick adrenalin innan han lyckades bli världsmästare? ler Poromaa efteråt när han kommit över besvikelsen av att missa medalj.

Krüger var strålande glad efter sitt guld.

– Jag kanske fick lite extra energi av det. Tack för det William! svarar Krüger hos SVT Sport.

Poromaa körde in mot båset och kastade sina stavar i Hegstad Krügers bås som var närmast till höger. Norrmannen hann byta skidor och stavar och lägga tillbaka Poromaas stavar i rätt bås innan han skejtade ut på jakt efter ledande Sjur Röthe. Trots stavstrulet gjorde Krüger bytet på åtta sekunder, en efter Röthe. Johannes Hösflot Kläbo tappade viktiga sekunder när han var i båset 14 sekunder.

”Han klarade av det bra ändå”

– Jag hörde att jag lade in mina stavar i Simens bås, vilket kanske var mindre bra men han klarade ju av det bra ändå. Kanske blev han sur på mig och fick adrenalin innan han lyckades bli världsmästare? Det var det som gick fel – annars var det ett snabbt och bra byte, säger Poromaa som blev femma.

Det var en dråplig syn när stavarna gick i retur över den svensk-norska gränsen.

– Det kom plötsligt några stavar flygande där men det gick utmärkt. Jag kände att det var viktigt att vara snabb där. Jag ropade några ord på honom, det kokade inombords, och bytet blev inte idealiskt. Men det tog inte speciellt mycket tid att få bort stavarna och jag kanske fick lite extra energi av det. Tack för det William! säger Krüger och leendet växer.

Du blev inte sur på honom?

– Nej, det blev jag inte. Hade jag inte fått på mig skidorna ordentligt så hade det varit en annan sak. Nu gick bytet så bra att allt var under kontroll, säger Krüger ännu känslomässigt berörd av sin seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.