Foto: Bildbyrån

Viktor Thorn hoppar av Ski Tour

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Thorn bryter Ski Tour och kommer inte till start i morgondagens 30 kilometer jaktstart. Det meddelar skidförbundet i pressmeddelande.

Viktor Thorn missade inledningen av säsongen efter dubbla operationer för diskbråck. Till världscuptävlingarna på hemmaplan i Falun gjorde han comeback. Han blev också uttagen till Ski Tour som avgörs i Sverige och Norge. Men inför morgondagens avslutning i tour väljer han att hoppa av.

”Han har inte kunnat vara i full träning efter ryggoperationen och känner sig sliten muskulärt efter att ha genomfört fem deltävlingar. Han väljer därför att avstå morgondagens 30 km jaktstart”, skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

Vinterstudion

Sedan tidigare har Frida Karlsson hoppat av Ski Tour efter de två inledande tävlingarna i Östersund. Evelina Settlin bröt torsdagens masstart i Meråker och hon fick därmed inte heller fullfölja Ski Tour.

MER FRÅN SKI TOUR: Linn Svahn rasande efter tidiga uttåget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet