Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Poromaa om jakten på första segern: ”Lärde mig mycket i fjol” Foto: Bildbyrån/SVT

William Poromaa: ”Det måste jag bli ännu bättre på”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa har flera tredjeplatser i världscupen och knep ett VM-brons i femmilen i våras.

I år siktar han mot första segern och har identifierat ett förbättringsområde.

– Jag lärde mig mycket i fjol, säger han till SVT Sport.

William Poromaa tog sin första mästerskapsmedalj i slovenska Planica när det blev en bronsmedalj på femmilen. När 22-åringen nu laddar för sin första säsong utan mästerskap ligger fokus på den totala världscupen och kanske inte minst distanscupen där han ser sina chanser som bäst.

– Jag har inte tagit någon världscupseger och siktar mot det. Jag känner mig trygg i att fortsätta jobba hårt och vilja utvecklas hela tiden, säger han.

”Blir en viktig grej framöver”

Med flera pallplatser bakom sig, enbart tredjeplatser, vill han ta nästa steg.

En stor höghöjdsatsning under försäsongen ser han som en stor del av utvecklingen. En annan nyckel till att ta ytterligare kliv menar han ligger i vara väl förberedd inför tävlingarna.

– Jag lärde mig mycket i fjol, att verkligen bestämma innan var och när det ska avgöras på tävlingarna, att vara ännu mer på hugget. Det blir en viktig grej för mig framöver. Att vara noga med att analysera till exempel avslutningarna av tävlingarna och den biten. Det är en sak jag tror att jag måste bli ännu bättre på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.