Foto: Bildbyrån

William Poromaa osäker efter Norges avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Norge stoppar alla sina längdskidåkare från att tävla i världscupen före nyår. Sverige utvärderar just nu situationen – och kan ta samma beslut som norrmännen.

– När det ser ut som det gör i världen så blir man ju osäker på vad man vill göra egentligen, säger William Poromaa till SVT Sport.

När säsongens världscup inleddes med en minitour i Ruka i helgen blev William Poromaa, 19, bäste svensk. Framtidslöftet slutade på 17:e plats totalt – före sig i resultatlistan hade han fem norska skidlöpare, bland andra totalsegraren Johannes Hösflot Kläbo.

Men nu dröjer det innan Poromaa får mäta sig mot norrmännen igen. Idag meddelade det norska längdlandslaget att man hoppar av alla världscuptävlingar före nyårm inklusive Tour de Ski.

– Det påverkar ju stort, det är ju den största skidnationen i världen just nu så det är klart att de blir ju ett stort tapp på världscupen, säger Poromaa till SVT Sport.

Vad känner du personligen, vill du fortsätta tävla före nyår?

– Tävla vill väl alla göra, men samtidigt när det ser ut som det gör i världen så blir man ju osäker på vad man vill göra egentligen. Jag tror det är smart att fatta ett gemensamt beslut om hur vi gör och vara eniga i laget.

– Vi förstod att det skulle bli många förändringar den här säsongen. Jag är ganska säker på att den svenska staben nu funderar på hur vi svenska åkare ska göra, så det är bara vänta och se vad vi tar för beslut.

Det norska landslaget missar nu världscuptävlingarna i Davos 12-13 december och Dresden 19-20 december, samt Tour de Ski. 

Första världscuptävlingen efter Tour de Ski är i Ulricehamn 16-17 januari.

KLIPP: Kläbo om varför han inte vill tävla (30/11 – 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.