Dyviks fina gest: ”Jag gick direkt till hennes rum”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Dyvik knep OS-biljetten före Johanna Hagström.

Sedan stöttade hon sin vän.

– Jag gick direkt till hennes rum och tröstade henne, säger Dyvik.

Det var tajt om platserna och till slut var det Anna Dyvik som fick jubla när landslagsledningen meddelade att hon tagit den näst sista platsen i den svenska OS-truppen.

Samtidigt var det ridå för Johanna Hagström, som petas trots en pallplats i vinter.

– Jag och Johanna är bra kompisar och vi har pratat mycket, både i Davos och de här dagarna. Det är en speciell situation och vi var i samma situation förra året också kring VM, och då var det jag som fick det dåliga beskedet. Så jag känner igen mig väldigt mycket i hennes känslor, säger Anna Dyvik.

”Kramades”

Hon var snabbt framme för att stötta sin vän när beskedet kom.

– I går gick jag direkt till hennes rum när jag visste att hon hade fått beskedet och så kramades vi lite och jag tröstade henne. Vi pratade om att det suger. Det är ju bara så. Vi båda är pallplatskandidater och just nu är Sveriges damlag så starkt att en tyvärr inte får plats, säger Dyvik.

En som fortfarande väntar på en OS-biljett är Charlotte Kalla.

Mästerskapsveteranen måste prestera för att ta en plats, men Anna Dyvik tror att hon grejar det.

– Ja, det tror jag. Helt klart, säger Dyvik och fortsätter:

– Det är tufft, men Charlotte är duktig på att hantera press. Hon har varit med så länge så hon har väldigt mycket erfarenhet av det. Hon är också en person som växer under lite press. Jag tror att det är bra för henne. Det känns som att hon har en uppåtgående trend också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.