Längdskidor inte aktuellt för Zlatan. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån, Montage: Helena Jonsson

Zlatan: ”Längdskidor för lätt”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic fortsätter bjuda på anmärkningsvärda citat. I en intervju i kommande Dagens Nyheter Lördag pratar han bland annat om funderingarna på att byta sport och säger sig längta efter att prova något helt annat. Längdskidåkning lockar dock inte.

– Det är för lätt med längdskidor. Det finns 200 andra inom den världen. Det hade varit för lätt att vinna, säger Zlatan i intervjun.

– Fotboll: vi snackar världens största idrott. Där är det svårt.

Svenska längdlandslagets replik lät inte vänta på sig:

”Du är varmt välkommen att provåka när du vill så får vi se om du platsar”, skriver man på Twitter.

”Han är välkommen”

SVT Sport ringde upp förbundskapten Rikard Grip.

– Han bedriver en idrott som sprider sig till fler, det behövs snö för att utöva våran idrott och inte alla platser kan erbjuda det. Men för att tillhöra världstoppen måste man vara riktigt duktig, oavsett idrott.

Vad tror du att han skulle ha för möjligheter som längdskidåkare?

– Det finns människor som är duktiga inom de flesta idrotter, han är väl en sådan. Sen om han skulle bli bra på just skidor är svårt att sia om. Skulle han vilja komma och träna med oss så är han varmt välkommen, säger Grip.

Mångsysslare utanför fotbollen

Längdskidåkning lockar alltså inte, däremot finns det andra idrotter som intresserar storstjärnan.

– Jag håller igång med något helt annat, men inte på elitnivå. Allting från, vad säger man, MMA-träning och basket till tennis och paddel, säger Ibrahimovic i intervjun.

Löpning är dock inget som faller honom i smaken.

– Springa är mentalt svårt. Springa med boll är lättare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer