Nya kompisar efter vänskapsmatchen.

Lilla Sportspegeln: Miniderby och besök på löparskolan

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens Lilla Sportspegeln hänger vi med på vänskapsmatch mellan AIK och Hammarbys pojklag – får löpartips av snabba Sammantha och Mohamed i Finspång.

Ibland när stora fotbollslag möts blir det bråkigt med hårda ord, bengaler och till och med slagsmål. Helt onödigt, tyckte ett av AIK:s pojklag och bjöd hem rivaliserande klubben Hammarby på vänskapsmatch, korvgrillning och gemensam titt på A-lagens derby på Friends arena.

– Bara för att det är fotboll och vissa hejar på olika lag behöver man inte starta slagsmål och sånt, säger AIK:s Tor Liam Pino Asplund.

Lilla Sportspegeln

–  Att spela vänskapsmatch är bra, för man lära sig hur man ska göra när man blir stor, inte tjafsa och slänga bengaler och sånt, säger Simon Gerber, Hammarby.

Den 21:a maj sänder Lilla Sportspegeln Lilla Varvet (Göteborgsvarvets ungdomstävling) live. Programledare Niklas Andersson reste till Finspång för att träffa en löpargrupp som tränar inför Lilla Varvet.

–  Jag gillar jättemycket att springa, det är typ vad jag älskar mest och jag gillar att springa på olika sätt, säger Sammanta Stafasani till Lilla Sportspegeln.

En som siktar på att vinna sin klass i Lilla Varvet är Mohamed Shaheen. Han har sin taktik klar.

–  Jag börjar lagom, och sedan när jag börjar närma mig målet ökar jag lite.

FAKTA: Lilla Sportspegeln

Programledare: Niklas Andersson

Sänds: Barnkanalen torsdag 4 maj 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning: http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet