Moa Arvidsson siktar högt med sin sport – bordtennis.

Lilla Sportspegeln: Möt pingistalangen Moa

Uppdaterad
Publicerad

Moa Arvidsson, 14 år, lever och andas pingis. I kvällens Lilla Sportspegeln får vi se henne i en exklusiv träningsmatch mot en av Sveriges bästa seniorspelare.

Efter att ha spelat på fritids gick Moa på sin första träning i trean.

–  Det var jättekul från första början och nu är jag här i dag.

Lilla Sportspegeln

–  Det finns så mycket olika dimensioner i det. Serve, alla olika skruvar. Man kan spela taktiskt, man måste ha fysik för det, spela hårt, löst. Det finns väldigt mycket olika saker som man kan göra med det.

Moa ska snart ställa upp i Ungdoms-SM, som Lilla Sportspegeln sänder 23/4. Som ett led i träningen får hon spela mot en landslagsspelare med SM-guld på meritlistan. Hur ska det gå i den exklusiva träningsmatchen?

Dessutom har programledare Maria Wallberg besökt basketklubben Växjö Ravens. Hon får träna skott med Khadija Mustafa, som bjudit in Lilla Sportspegeln till en träning.

Khadija älskar att spela basket.

–  Det är bland det bästa jag vet.

–  Jag gillade det inte från början men efter en tid började jag tycka om det. Det bästa är att det är en lagsport, att man får spela tillsammans.

Lilla Sportspegeln sänds i Barnkanalen 18.30.

Kvällens Lilla Sportspegeln

Programledare: Maria Wallberg

Sänds: Barnkanalen torsdag 6 april 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning: http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegeln

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet