Se Lilla Varvet, Ungdomsvasan, SM i truppgymnastik och Ungdoms-SM i bordtennis live i Barnkanalen.

Lilla Sportspegeln sänder barnidrott live

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 1983 har Lilla Sportspegeln skildrat barn- och ungdomsidrotten runt om i landet. I vår tar vi ett nytt steg när vi direktsänder några noggrant utvalda tävlingar och evenemang.

– Vi vet att publiken uppskattar SVT Sports livesändningar, med den där nerven och spänningen som uppstår när det är direktsänd tävling. Nu ser vi fram emot att bjuda vår unga publik på den upplevelsen, säger Helena Bäckman, projektledare för Lilla Sportspegeln.

Tillsammans med SVT Sport kommer Lilla Sportspegeln att under sammanlagt fyra helger sända live i Barnplay och Barnkanalen. Först ut var Ungdomsvasan i februari. De tre övriga evenemang vi sänder är:

Lilla Sportspegeln

Söndag 23/4 Ungdoms-SM i bordtennis

Söndag 21/5 Lilla varvet (Göteborgsvarvet)

Söndag 4/6 SM i truppgymnastik

Missa inte det – kanske får du se framtidens stjärnor tävla?

Utöver de direktsända evenemangen sänder vi under våren vanliga Lilla Sportspegeln, där vi hälsar på idrottande barn runt om i landet och följer dem på träning och tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet