• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kelvin Kiptum vann London Marathon – näst snabbast genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

Kelvin Kiptum, Kenya, gjorde ett jättelopp i London Marathon under söndagen.

Tiden 2:01:25 är tidernas näst snabbaste genomförda maratonloppet genom tiderna – och den snabbaste tiden någonsin i London Marathon.

Kenyanen vann tävlingen på tiden 2.01.25, 16 sekunder långsammare än Eluid Kipchoges rekordtid på den drygt 40 kilometer långa sträckan. Kipchoge satte sin rekordtid i Berlin Marathon i fjol.

– Jag är så glad över resultatet. Banan kändes bra, det var lite regn halvvägs men det var okej. Jag älskar att springa maraton, det är bra för mig.

Den brittiske långloppsstjärnan Mo Farah genomförde sitt sista maratonlopp. 40-åringen slutade nia.

Hassan vann sitt första maraton

Trots problem med höften och en drickamiss lyckades den nederländska löparstjärnan Sifan Hassan vinna i sitt allra första maratonlopp.

– Otroligt. Jag trodde aldrig att jag skulle genomföra ett maraton och här är jag, som vinnare, säger Hassan till BBC.

Hassan tog OS-guld både på 5 000 och 10 000 meter i Tokyo 2021, men har aldrig tidigare gett sig på så lång distans som ett drygt 40 kilometer långt maratonlopp.

SE ÄVEN: Här går Hassan i mål – segrade i maratondebuten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.