Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Supertid på damernas 100 meter – sjätte snabbaste loppet genom tiderna av Shelly-Ann Fraser-Pryce

Uppdaterad
Publicerad

Damernas 100 meter i Monacoas Diamond League blev en riktig supertävling.

Shelly-Ann Fraser-Pryce vann på nytt världsårsbästa: 10,62.

Det var världens sjätte snabbaste lopp någonsin.

– Jag är i bra form, säger honh.

Världsårsbästat innan dagens tävling noterades av jamaicanscan Shelly-Ann Fraser-Pryce i Chorzóws Diamond League i lördags, då hon vann på 10,66.

Men det världsårsbästat blev inte långlivat. I dag vann hon igen, på 10,62. Det är en otroligt bra tid. Faktum är att det bara har gjorts fem snabbare lopp någonsin, varav hon själv står för ett av dem.

– Jag är glad att jag lyckades göra ett bra lopp, framför allt med att jag tävlat så intensivt den senaste tiden. Så jag är riktigt nöjd med att komma hit och kunna göra personbästa, säger hon till C More.

Alla löpare under 11 sekunder

Även bakom 35-åriga Fraser-Pryce var det imponerande tider. Faktum är att både tvåan (Shericka Jackson, 10,71), trean (Marie-Josée Ta Lou, 10,72) och fyran (Alexia Hobbs, 10,81) stod för personbästan. Det var första gången genom tiderna som tre löpare i samma lopp sprang under 10,73.

Alla sju löpare var under 11 sekunder.

Florence Griffith-Joyners världsrekord från 1988 lyder 10,49.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.